Do szpitala Specjalistycznego w Sandomierzu w województwie świętokrzyskim 26 marca br. trafiło prawie 3500 sztuk kefiru oraz ponad 2 tony jabłek. W przekazaniu żywności uczestniczył Jacek Toś, Dyrektor Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Kielcach.
Z uwagi na trwającą epidemię w kraju i aby przeciwdziałać marnowaniu żywności Spółdzielnia Producentów Warzyw i Owoców „Sielec” wraz z firmą ŁUKNAT, którzy są zatwierdzonymi dostawcami w „Programie dla szkół”, bezpłatnie przekazali znaczne ilości żywności dla sandomierskiego szpitala.
- To co przekazujemy szpitalowi to zadeklarowane wcześniej ilości różnych produktów od firm, które z nami współpracują w „Programie dla szkół”. Coś z tymi produktami należało zrobić, aby nie uległy zmarnowaniu. Szpitale są na pierwszej linii w walce z koronawirusem. Solidaryzujemy się ze służbą zdrowia, bo to oni w tych trudnych dniach narażają swoje życie i zdrowie - powiedział Jacek Toś.
OT w Kielcach
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.