W dniu 21 marca br., w siedzibie Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia" odbyło się spotkanie Oddziału Terenowego KOWR w Rzeszowie reprezentowanego przez Dyrektora Jerzego Borcza z Zarządem Stowarzyszenia oraz przedstawicielami Klastra Podkarpackie Smaki.
Posiedzenie przedstawicieli Klastra Podkarpackie Smaki miało za zadanie wypracowanie wspólnych obszarów współpracy i wskazanie możliwych wspólnych działań zbieżnych z celami działania KOWR i Stowarzyszenia.
Klaster Podkarpackie Smaki działa nieprzerwanie od 2013 roku i w chwili obecnej skupia 56 producentów i przetwórców żywności wysokiej jakości z terenu Podkarpacia, a jego głównym celem jest podnoszenie świadomości konsumenckiej i uwrażliwienie na walory zdrowotne i smakowe podkarpackiej żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej opartej o dwa podstawowe kryteria: jakość i tradycję.
Podczas spotkania wypracowane zostały wstępne ramy dla pogłębionej współpracy oraz określone możliwe działania, w których udział może wziąć Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
OT KOWR Rzeszów
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.