Komisja Konkursowa powołana przez Grzegorza Kierozalskiego Dyrektora Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa Oddziału Terenowego w Olsztynie ogłasza zwycięzców Konkursu Fotograficznego Kolorami zaskakuje i do tego pysznie smakuje – „Smaki Warmii i Mazur w obiektywie”.
Prace konkursowe mogły przedstawiać dowolny regionalny produkt rolny lub rolno-spożywczy w różnych kontekstach, na różnych etapach produkcji, przetworzenia lub sprzedaży. Młodzi artyści sfotografowali żywność oraz to, co im się kojarzy z lokalną produkcją żywności, w tym m.in. pola uprawne, rolników lub wytwórców żywności podczas pracy, owoce, warzywa, zwierzęta gospodarskie, produkty spożywcze, gotowe dania i wiele innych.
Smaczkiem było przedstawienie regionalnego produktu rolnego lub rolno-spożywczego, w tym tradycyjnego lub regionalnego produktu posiadającego certyfikat lub oznaczenie. Nie zabrakło ich w przysłanych do nas pracach konkursowych.
Na konkurs wpłynęło 76 zdjęć 26 uczniów z klas VI-VIII szkół podstawowych w województwie warmińsko-mazurskim. Wszystkie prace konkursowe miały swój niepowtarzalny urok i wdzięk.
Z ogromną przyjemnością Komisja Konkursowa przedstawia zwycięzców Konkursu Fotograficznego „Kolorami zaskakuje i do tego pysznie smakuje – Smaki Warmii i Mazur w obiektywie” :
I miejsce – Bartosz Gronowski – Zupa buraczkowa z ziemniakami i jajkiem
II miejsce – Nathan Flopatir Olejarz-Wahba – Produkty do ciasta brukowiec
III miejsce – Wiktor Zastawny – Kura wysiadująca jaja
Wyróżnienie – Oliwia Jarosz – Produkcja miodu przez pracowite pszczoły
Wyróżnienie – Julia Stankiewicz – Pieczony sandacz na plastrach cytryny i gałązkach świeżego rozmarynu
Wszystkim Młodym Fotografom gratulujemy!
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.