Rozstrzygnięcie Konkursu Fotograficznego - Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa

Menu górne z lewej strony

Menu górne z prawej strony

Rozstrzygnięcie Konkursu Fotograficznego

Komisja Konkursowa powołana przez Grzegorza Kierozalskiego Dyrektora Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa Oddziału Terenowego w Olsztynie ogłasza zwycięzców Konkursu Fotograficznego Kolorami zaskakuje i do tego pysznie smakuje – „Smaki Warmii i Mazur w obiektywie”.

Prace konkursowe mogły przedstawiać dowolny regionalny produkt rolny lub rolno-spożywczy w różnych kontekstach, na różnych etapach produkcji, przetworzenia lub sprzedaży. Młodzi artyści sfotografowali żywność oraz to, co im się kojarzy z lokalną produkcją żywności, w tym m.in. pola uprawne, rolników lub wytwórców żywności podczas pracy, owoce, warzywa, zwierzęta gospodarskie, produkty spożywcze, gotowe dania i wiele innych.

 

Smaczkiem było przedstawienie regionalnego produktu rolnego lub rolno-spożywczego, w tym tradycyjnego lub regionalnego produktu posiadającego certyfikat lub oznaczenie. Nie zabrakło ich w przysłanych do nas pracach konkursowych.

 

Na konkurs wpłynęło 76 zdjęć 26 uczniów z klas VI-VIII szkół podstawowych w województwie warmińsko-mazurskim. Wszystkie prace konkursowe miały swój niepowtarzalny urok i wdzięk.

Z ogromną przyjemnością Komisja Konkursowa przedstawia zwycięzców Konkursu Fotograficznego „Kolorami zaskakuje i do tego pysznie smakuje – Smaki Warmii i Mazur w obiektywie” :

I miejsce – Bartosz Gronowski – Zupa buraczkowa z ziemniakami i jajkiem

II miejsce – Nathan Flopatir Olejarz-Wahba – Produkty do ciasta brukowiec

III miejsce – Wiktor Zastawny – Kura wysiadująca jaja

Wyróżnienie – Oliwia Jarosz – Produkcja miodu przez pracowite pszczoły

Wyróżnienie – Julia Stankiewicz – Pieczony sandacz na plastrach cytryny i gałązkach świeżego rozmarynu

Wszystkim Młodym Fotografom gratulujemy!

 

Informacje z regionów