Promocja żywności certyfikowanej, potraw regionalnych oraz lokalnych tradycji kulinarnych to jedno z zadań Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa. Wszystko to można było znaleźć podczas XII Europejskich Targów Produktów Regionalnych które odbywały się w dniach 11-15 sierpnia br. w Zakopanem.
Targi organizowane w Zakopanem po raz dwunasty stały się nieodzownym elementem wydarzeń organizowanych na Podhalu. Tysiące gości oraz turystów z Polski i zagranicy odwiedzających targi mają możliwość skosztowania produktów z najwyższej półki.
14 sierpnia br. Kierownik Wydziału Rozwoju Rynków Rolnych OT KOWR w Krakowie p. Piotr Szopa wręczył nagrody laureatom konkursu na „Najlepszy Produkt Spożywczy” podczas Targów. Wyróżnionymi zostali producenci produktów regionalnych pochodzenia zwierzęcego, roślinnego, napojów regionalnych oraz innych produktów.
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.