OT KOWR w Białymstoku gościnnie na warsztatach dziczyzny - Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa

Menu górne z lewej strony

Menu górne z prawej strony

OT KOWR w Białymstoku gościnnie na warsztatach dziczyzny

W dniu 26 listopada br. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Janowie odbyły się warsztaty kulinarne „Potrawy z dziczyzny” . Organizatorem wydarzenia był Polski Związek Łowiecki Zarząd Okręgowy w Białymstoku, Urząd Marszałkowski Województwa Podlaskiego oraz ZSCKR w Janowie.

Zaproszeni goście, panie z KGW oraz uczniowie ZSCKR mieli okazję zgłębić właściwości oraz tajniki przyrządzania potraw z tego smacznego oraz zdrowego mięsa. Do przygotowywania i doprawiania potraw chętnie wykorzystywano różne zioła oraz leśne owoce. Nad wszystkim czuwała Paulina Makarska, szef kuchni znana m.in. z programu Hell's Kitchen.

OT Białystok

Informacje z regionów