OT KOWR Szczecin docenił młodych kucharzy - Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa

Menu górne z lewej strony

Menu górne z prawej strony

OT KOWR Szczecin docenił młodych kucharzy

W dniu 7 kwietnia br. w Zespole Szkół nr 6 w Szczecinie odbył się Konkursu Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej

Dagmara Kwiatkowska i Wiktoria Śliwińska zostały laureatkami Konkursu Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej, który już po raz dwunasty odbył się w murach Zespołu Szkół nr 6 w Szczecinie.

Nomen omen „gospodynie” konkursu zdobyły uznanie jury wegetariańskimi kulkami z buraka, dipem czosnkowym i marynowaną, młodą marchewką.

Drugie miejsce przypadło utalentowanym adeptom kuchni z Zespołu Szkół nr 5 w Stargardzie za oryginalnego tatara z rzodkiewką. Natomiast trzecią lokatę wywalczyła reprezentacja uczniów z Zespołu Szkół nr 1 w Nowogardzie, których inspiracją dania głównego był wiosenny tatar z nutą bazylii.

Tegoroczny konkurs odbył się pod hasłem „Powiew wiosny” i jak zawsze stał na bardzo wysokim poziomie, a główne nagrody uzdolnionym kucharzom przekazał Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie.

Zwieńczeniem całodniowych zmagań była degustacja wszystkich finałowych potraw w tym przepysznie przyrządzonych deserów.

OT Szczecin

Informacje z regionów