W dniu 7 kwietnia br. w Zespole Szkół nr 6 w Szczecinie odbył się Konkursu Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej
Dagmara Kwiatkowska i Wiktoria Śliwińska zostały laureatkami Konkursu Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej, który już po raz dwunasty odbył się w murach Zespołu Szkół nr 6 w Szczecinie.
Nomen omen „gospodynie” konkursu zdobyły uznanie jury wegetariańskimi kulkami z buraka, dipem czosnkowym i marynowaną, młodą marchewką.
Drugie miejsce przypadło utalentowanym adeptom kuchni z Zespołu Szkół nr 5 w Stargardzie za oryginalnego tatara z rzodkiewką. Natomiast trzecią lokatę wywalczyła reprezentacja uczniów z Zespołu Szkół nr 1 w Nowogardzie, których inspiracją dania głównego był wiosenny tatar z nutą bazylii.
Tegoroczny konkurs odbył się pod hasłem „Powiew wiosny” i jak zawsze stał na bardzo wysokim poziomie, a główne nagrody uzdolnionym kucharzom przekazał Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie.
Zwieńczeniem całodniowych zmagań była degustacja wszystkich finałowych potraw w tym przepysznie przyrządzonych deserów.
OT Szczecin
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.