Poznań kulinarną stolicą Polski. Na Międzynarodowych Targach Poznańskich w Poznaniu w pierwszych dniach października od 1 do 2 odbył się finał konkursu Kulinarny Puchar Polski, w którym wystąpiło 10 dwuosobowych zespołów z całego kraju. Zawodnicy występujący w finale zostali wyłonieni podczas etapu wojewódzkiego w swoim regionie.
Każda z ekip miała do przygotowania 3 dania, a mianowicie przystawkę, danie główne oraz deser. Dania młodych zdolnych kucharzy oceniali: Jarosław Walczyk, Jean Bos, Dariusz Struciński, Paweł Mieszała, Bartosz Peter, Emmanuel Lorieux, Sean Owens, Alain Hostert i Sebastian Pettersson.
Pierwsze miejsce podczas Finału przyznano Bartoszowi Fabisiowi
i Michałowi Kozłowskiemu, którzy reprezentowali Nifty no.20 Hotel Puro Poznań. II miejsce zajęli Paweł Kubera i Paweł Żurkowski z Hotel DeSilva Premium w Poznaniu. Natomiast Marcin Nowak i Maciej Małecki z Puro Hotel Warszawa zajęli 3 miejsce.
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa był jednym ze sponsorów powyższego wydarzenia.
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.