Kolejna strefa „Polska smakuje” za nami. Wydarzenie odbyło się 27-28 kwietnia 2019 roku podczas VII Krajowej Wystawy Miasto Ogród. Było to drugie wydarzenie, podczas którego OT w Poznaniu zorganizowało strefę "Polska smakuje".
Pogoda podczas pierwszego dnia nie rozpieszczała, jednak nie przeszkodziło to w przeprowadzeniu animacji dla dzieci z „Kuchni XXI” wieku, a mianowicie kuchni molekularnej. Najmłodsi uczestniczy, mogli zobaczyć, jak powstaje m.in. molekularna beza śmietankowa, dymiące ciasteczka, smocze drinki.
Drugi dzień kulinarnej podróży po Wielkopolsce przywitał nas słoneczną pogodą, co przerodziło się w większą frekwencję oraz większe zainteresowanie stoiskami Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa pod hasłem „Polska smakuje”. Zaproszeni wystawcy przygotowali dla odwiedzających: potrawy, oleje, soki, przetwory, miody, ser, nabiał oraz chleb własnoręcznie wypiekany.
W wydarzeniu wzięli udział: AGRO DANMIS GRAMOWSCY SP.J., Gospodarstwo Pasieczne Krzysztof Kermes, Pasieka Trzy Sady, Oleoteke Oleje z Natury, OSM Top-Tomyśl, Pasieka Sielinko, Koło Gospodyń Wiejskich Osowiec, Koło Gospodyń Wiejskich Gospodynie z Kamienia w Kamieniu, Fundacje Hodowców Polskiej Białej Gęsi, Zagrodę z wiatrakiem, Koło Gospodyń Wiejskich Żelice, Pasieka Rodziny Pawłowskich Bractwo Bartnik, Gospodarstwo Rolne Rolniczy handel detaliczny Marcin Rusiewicz, Gospodarstwo Rolne Pankiewicz.
Nie zabrakło również stoiska informacyjno-promocyjnego, na którym pracownicy udzielali informacje o działaniach Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.