OT KOWR we Wrocławiu uczestniczył w dniach 29-30 marca 2019 r. w IV Konferencji Naukowej „Człowiek-Żywność-Zdrowie” na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
Pierwszego dnia prelegenci poruszali kwestie żywnościowe, zdrowotne i profilaktyczne, a drugi poświęcony został wykładom na temat dodatków do żywności, sprawdzonych systemach żywności i certyfikacji, a także roli ziół, nutraceutyków i naturalnej żywności w profilaktyce zdrowotnej.
Konferencji towarzyszył kiermasz produktów regionalnych. Wśród zaproszonych producentów znaleźli się wystawcy Polska Smakuje. Stoisko promocyjno-informacyjne wystawił również OT KOWR we Wrocławiu. Na nim można było spróbować lokalnych produktów oraz uzyskać informację, w jaki sposób można dotrzeć do lokalnych producentów.
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.