W dniu 16 listopada 2022 r., w Sali Audytoryjnej Podkarpackiego Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie został zorganizowany III Podkarpacki Kongres Spożywców.
W wydarzeniu zorganizowanym przez Podkarpackie Centrum Biznesu wzięło udział ponad 100 osób: rolników i przetwórców produktów żywnościowych oraz przedstawicieli instytucji i firm wspierających branżę spożywczą w tym Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Wydarzenie jest cykliczne i na stałe wpisało się do kalendarza podkarpackich wydarzeń szkoleniowych. Ma na celu zabezpieczenie i rozwój produkcji i sprzedaży artykułów rolno-spożywczych. Eksperci przedstawili możliwości integracji z sieciami handlowymi i sklepami detalicznymi, poruszano także tematy: integracji IT z siecią handlową, zawierania umów w dobie kryzysu oraz możliwości uzyskiwania dofinansowania do rozwoju przedsiębiorstwa produkcyjnego i przetwórczego.
OT KOWR Rzeszów przygotował stoisko informacyjno-promocyjne. Pracownicy upowszechniali wiedzę o oznaczeniu PRODUKT POLSKI oraz roli KOWR w promocji polskiej żywności wysokiej jakości, która jest ważnym elementem w procesie pozyskania klienta.
OT Rzeszów
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.