Konkurs gastronomiczny dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów z woj. łódzkiego odbył się 4 kwietnia 2019 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi. Motywem przewodnim konkursu była gruszka.
Konkurs odbył się z dwóch etapach. Pierwszy składał się z części teoretycznej dotyczącej gastronomii. Drugi polegał na przygotowaniu potraw zgodnie z tematyką konkursu. Uczestnicy wykazali się szczególną oryginalnością tworzenia niezwykłych smaków potraw zaprezentowanych w odpowiedniej oprawie. W finale konkursu wzięło udział dziesięcioro uczniów, którzy przygotowali swoje dania, poddane następnie ocenie przez powołaną komisje konkursową. Organizator konkursu zaprosił do prac komisji konkursowej OT KOWR w Łodzi, który był reprezentowany przez Marka Sarwę, zastępcę dyrektora.
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.