Festiwal Opolskich Smaków - Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa

Menu górne z lewej strony

Menu górne z prawej strony

Festiwal Opolskich Smaków

W dniach 13, 14, 15 sierpnia br. Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Opolu brał udział w wydarzeniu poprzez zgromadzenie w centrum miasta czołowych Wystawców Polska smakuje

Festiwal Opolskich Smaków to wydarzenie organizowane przez Miasto Opole, które niezmiennie cieszy się dużym zainteresowaniem mieszkańców gromadząc rokrocznie tłumy uczestników. Program Festiwalu każdorazowo przyczynia się do promowania polskiej żywności i stanowi okazję do prowadzenia działań zgodnych z ideą #KupujŚwiadomie #SolidarnizRolnikami oraz #Produktpolski.

Regionalne wyroby prezentowane w drewnianych domkach cieszyły się bardzo dużym zainteresowaniem odwiedzających. Równolegle podczas Festiwalu w dniu 14 sierpnia br. na scenie głównej odbyło się uroczyste wręczenie nagród opolskim laureatom konkursu „Bitwa Regionów”. Nagrody zostały przekazane trzem zwycięskim Kołom z Hajduk Nyskich, z Kowal, jak również ze Strojca a udział w uroczystości wzięli: Waldemar Janeczek Dyrektor OT KOWR w Opolu, Renata Wojas Kierownik Działu Rozwoju Obszarów Wiejskich OODR w Łosiowie, Wojciech Komarzyński Dyrektor Opolskiego Oddziału Regionalnego ARiMR, Piotr Ciona  Zastępca Dyrektora Oddziału Regionalnego KRUS  w Opolu, jak również Łukasz Szewczyk, Piotr Wasik oraz Daniel Bewko – znakomici kucharze, mistrzowie carvingu, wielokrotni medaliści i reprezentanci Polski w Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej IKE 2020 w Stuttgarcie – panowie byli członkami Komisji Konkursowej oceniającej wszystkie dwadzieścia jeden zgłoszonych na opolski konkurs prac. Zwycięskie Koło Gospodyń Wiejskich z Hajduk Nyskich będzie reprezentować województwo opolskie w wielkim finale „Bitwy Regionów”, który zostanie rozegrany 4 września br. podczas ogólnopolskich dożynek    w Częstochowie. Trzymamy kciuki!

OT Opole

Informacje z regionów