Webinarium 29.09.2020 dla eksporterów żywności ekologicznej zainteresowanych krajami Zatoki Perskiej - Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa

Menu górne z lewej strony

Menu górne z prawej strony

Webinarium 29.09.2020 dla eksporterów żywności ekologicznej zainteresowanych krajami Zatoki Perskiej

Zgodnie z informacją przekazaną przez Radcę Rolnego Ambasady RP w Abu Dhabi uprzejmie informujemy, że istnieje możliwość wzięcia udziału w internetowym seminarium B2B “The Rise in Demand for EU Organic & Sustainable Products in the GCC”, które odbędzie się 29 września 2020 r.

Celem webinarium jest umożliwienie uczestniczącym eksporterom i producentom zdrowej żywności z Europy nawiązania kontaktów z potencjalnymi nabywcami w regionie GCC (Gulf Cooperation Council – Rada Współpracy Zatoki Perskiej).

Webinarium organizowane jest w ramach unijnej kampanii promocyjnej, wspierającej eksport na rynki GCC  „Więcej niż żywność” ” (https://europa.eu/more-than-food-uae/).

Zainteresowane firmy mogą zgłaszać się poprzez link rejestracyjny (zawarty w załączniku).

Webinarium będzie otwarte wyłącznie dla producentów lub eksporterów posiadających certyfikaty ekologiczne z UE, już aktywnych na rynku GCC lub zainteresowanych wejściem na te rynki i należących do następujących kategorii produktów:

  •          mięso i drób;
  •          nabiał i ser;
  •          owoce i warzywa oraz oliwa z oliwek;
  •          zboża i wyroby cukiernicze.

 

Po potwierdzeniu kwalifikacji wnioskodawcy zostaną poproszeni o przesłanie swojego profilu/oferty, która zostanie udostępniona importerom przed webinarium.

Priorytetem będą nowi uczestnicy rynków GCC.

Rejestracja eksporterów z UE zakończy się 11 września 2020 r.

 

Wydarzenie jest kontynuacją wcześniejszego seminarium internetowego „Beyond COVID-19: Rethinking food for the future” (https://europa.eu/more-than-food-uae/b2b), które pomogło określić trendy rynkowe na żywność ekologiczną w krajach GCC.

 

WAŻNE: firmy muszą zgłosić się indywidualnie do 11 września 2020 r.

 

W załączniku szczegółowe informacje na temat wydarzenia.