KOWR na Międzynarodowych Targach Żywności i Hotelarstwa Food & Hotel Vietnam 2019 w Ho Chi Minh City w Wietnamie. - Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa

Menu górne z lewej strony

Menu górne z prawej strony

KOWR na Międzynarodowych Targach Żywności i Hotelarstwa Food & Hotel Vietnam 2019 w Ho Chi Minh City w Wietnamie.

W Centrum Wystawienniczo-Kongresowym w Ho Chi Minh City w Wietnamie w dniach 24-26 kwietnia 2019 r. odbyły się międzynarodowe targi żywności i hotelarstwa Food & Hotel Vietnam. Stoisko narodowe pod hasłem Poland Tastes Good zorganizował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

KOWR zorganizował stoisko narodowe o powierzchni 54 m2, na którym sześć polskich firm branży spożywczej prezentowało swoją ofertę produktową: słodycze (m.in.: czekolady, bombonierki, praliny, wafle), owoce świeże i mrożone, zdrowe przekąski, mięso z indyka i kurczaka, draże i produkty powlekane wykorzystywane w cukiernictwie, soki oraz kawior. Stanowisko informacyjne na stoisku narodowym miało także  Zagraniczne Biuro Handlowe ZBH PAIH w Ho Chi Minh, które reprezentowane było m.in.: przez Pana Piotra Harasimowicza – Kierownika Biura. Na stoisku pod hasłem Poland Tastes Good prowadzone były indywidualne spotkania oraz rozmowy B2B z potencjalnymi partnerami handlowymi.

W przeddzień targów odbyło się seminarium nt. wietnamskiego rynku rolno-spożywczego i kultury biznesowej w Wietnamie. Po seminarium miały miejsce rozmowy B2B z wietnamskimi kontrahentami oraz przedstawicielami globalnych i lokalnych sieci sprzedażowych w Wietnamie.  Tego samego dnia polscy przedsiębiorcy w ramach store-checku odwiedzili duże sieci handlowe: Annam Gourmet oraz VinMart w Ho Chi Minh.

Targi Food and Hotel Wietnam odbywają się co dwa lata, w tym roku przypadła 10 – jubileuszowa edycja targów, podczas których na powierzchni 12 500 m2 wystawiało się blisko 700 firm z 49 krajów. Targi zgromadziły ponad 13 000 odwiedzających.

Udział w misji gospodarczej w Wietnamie oraz w targach Food and Hotel Vietnam był doskonałą okazją do prezentowania polskiej oferty sektora spożywczego.