Produkty spożywcze dla potrzebujących - Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa

Menu górne z lewej strony

Menu górne z prawej strony

Produkty spożywcze dla potrzebujących

Mleko i produkty mleczne oraz warzywa i owoce przeznaczone dla dzieci dzięki firmom, które są w „Programie dla szkół” zatwierdzonymi dostawcami trafiły do najbardziej potrzebujących.

Dagmara Winnicka-Stachaczyk z firmy „Mlektim” z siedzibą w Piotrkowie Trybunalskim w ramach komponentu mlecznego przekazała bezpłatnie do Szpitala Powiatowego
w Radomsku po 3524 porcje jogurtu naturalnego oraz kefiru.

Beata Kociszewska reprezentująca firmę „SAD-ROD” z siedzibą w Grzymkowicach, w ramach komponentu owocowo-warzywnego przekazała bezpłatnie do Fundacji „RÓWNE SZANSE” w Łodzi 13 356 porcji jabłek i tyle samo porcji gruszek.

Te decyzje firm z woj. łódzkiego spowodowane są ogłoszeniem stanu zagrożenia epidemicznego na terenie kraju i w konsekwencji czasowym zamknięciem szkół podstawowych a także  działaniami mającymi na celu przeciwdziałanie marnotrawieniu dobrej jakościowo żywności.

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa jest administratorem „Programu dla szkół”.

OT w Łodzi

Informacje z regionów