„Pierogi w kuchni polskiej” - Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa

Menu górne z lewej strony

Menu górne z prawej strony

„Pierogi w kuchni polskiej”

W ramach promocji marki „Polska Smakuje” oraz tradycji kuchni polskiej wśród młodzieży szkolnej OT KOWR w Warszawie wziął udział w konkursie kulinarnym „Pierogi w kuchni polskiej”. Konkurs odbył się 19 marca br. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie – szkole, której organem prowadzącym jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Do konkursu przystąpiło 7 dwuosobowych zespołów uczniów z okolicznych szkół. Każdy zespół przygotowywał pierogi z dowolnie wybranym przez siebie farszem. W pracach komisji konkursowej, która wyłoniła zwycięzców, wziął udział przedstawiciel OT KOWR  w Warszawie – Andrzej Kołodziejczyk. Najlepsze zespoły otrzymały gadżety kulinarne z logo „Polska Smakuje”.

Celem konkursu było poszerzanie wiedzy i umiejętności uczniów oraz rozbudzanie zainteresowań kulinarnych przed wyborem ich drogi zawodowej.

 

Informacje z regionów