Konferencja „Człowiek-Żywność-Zdrowie” we Wrocławiu - Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa

Menu górne z lewej strony

Menu górne z prawej strony

Konferencja „Człowiek-Żywność-Zdrowie” we Wrocławiu

OT KOWR we Wrocławiu uczestniczył w dniach 29-30 marca 2019 r. w IV Konferencji Naukowej „Człowiek-Żywność-Zdrowie” na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.

Pierwszego dnia prelegenci poruszali kwestie żywnościowe, zdrowotne i profilaktyczne, a drugi poświęcony został wykładom na temat dodatków do żywności, sprawdzonych systemach żywności i certyfikacji, a także roli ziół, nutraceutyków i naturalnej żywności w profilaktyce zdrowotnej.

Konferencji towarzyszył kiermasz produktów regionalnych. Wśród zaproszonych producentów znaleźli się wystawcy Polska Smakuje. Stoisko promocyjno-informacyjne wystawił również OT KOWR we Wrocławiu. Na nim można było spróbować lokalnych produktów oraz uzyskać informację, w jaki sposób można dotrzeć do lokalnych producentów.

Informacje z regionów